2016. október 28., péntek

Kék szőlős méz, termelői akácmézzel 250g! - Jelenlegi ára: 1 200 Ft

Aszalt kék szőlő leöntve világos, tiszta nógrádi akácmézzel, 250g-os kiszerelésben. Dekoratív, édes, és egyben egészséges.
Az akácméz és a gyümölcsök, magvak átveszik egymás ízvilágát, ezáltal létrehoznak egy különleges, harmonikus ízvilágot. Jótékony hatásaik ötvöződnek, ezáltal egy olyan különleges, ínyenc csemegében lehet része, amely a maga nemében igazán páratlan!
Akác méz
Igazi Hungaricum, mert a magyar méhészet világszínvonalú, ilyen minőségben sehol máshol nem termelnek mézet a világon, mint a magyar méhészetek. Az akácméz víztiszta, esetleg halványsárga, ritkán zöldes árnyalatú. Az akácméz kellemes ízű, gyengén akácvirág illatú. Az akácméz hosszan folyékony marad, mert magas a gyümölcscukor tartalma. Nyugtató hatású, a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarokat is gyógyítja. Kisgyermekek és idősebbek számára az akácméz nagyon jó napi fogyasztásra. A Magyarországon termelt akácméz nagyon magas minősége miatt Hungaricum, alapvető értékű export termék. Az akácméz íze nem karakteres, nincsenek erős aromái, emiatt fogyasztása a mézzel ismerkedők számára ajánlható. Robizin és akacin tartalma miatt enyhíti a köhögést. Jó fertőtlenítő hatású.
Kék szőlő
Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz: A-, B1-, B2-, C-vitamin, kalcium, vas, foszfor, magnézium, szelén és kálium. A kálium vízhajtóként hat, így elősegíti az anyagcseretemékek kiürülését a veséken keresztül. A szelénről tudjuk, hogy antioxidáns, mely nagymértékben támogatja a sejtek öregedése elleni küzdelmet. A szőlőnek nagy a vértisztító és az idegket erősítő hatása.  Magas vas- és folsavtartalma miatt a vérképzésben is fontos szerepet játszik, ezért vérszegénység ellen is hatásos. Remek izomregeneráló. Gyógyítja a belek betegségeit , megszünteti a vese és a hólyagkövesed! ét. Fokozza az epeelválasztást, a nagy mennyiségben elfogyasztott szőlő pedig a vizelet savasságát jelentősen csökkenti. Savasság, hurut esetén a fekete és a kék szőlő az ajánlott. A héjában lévő vegyületek a vírusokat pl.   herpesz vírust is hatékonyan semmisíti meg. A piros szőlőben ezeken kívül cserzőanyag is van, ami hatással van a bélnyálkahártyára, fokozza a bélműködést. A flavonidok (főleg a piros szőlőben található) jó hatást gyakorolnak a szívre, az érrendszerre és segítenek az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásában is.
Termelői Mézesüveg
AZ Országos Magyar Méhészeti Egyesület által elismert és igazoltan valódi mézet forgalmazók ebben az üvegben forgalmazzák a mézüket, ilyet csak valódi méhész kaphat, aki rendelkezik regisztrációs számmal, kereskedő nem!
Amelyik méz nem ebben az üvegben kerül forgalomba az nem az egyesület által elismert minőségi és garantált valódi mézet tartalmazza.
Kiváló és bio minőségű méz közvetlen a termelőtől!
VIDÓK MÉHÉSZET
Vidók László vagyok, Bács-Kiskun megyében egy kis faluban Szakmáron élek, 2007 óta méhészkedek. Az eredeti szakmám alsó tagozatos tanító, az utolsó két évet a főiskolán levelezőn végeztem, ekkor kerültem kapcsolatba a méhészkedéssel. Mindkét nagypapám méhészkedett, hozzám sem állt távol ez a szép ősi szakma, érdekelt és szerettem volna tovább vinni a családban. A tanulás és az iskolába való bejárás miatt nem találtam teljes munkaidős állást, így öcsémmel , vásároltunk 2db 1/2 NB rakodó kaptárt méhekkel. Mindkettőnknek nagyon tetszett a dolog, lekötött minket a méhek érdekes és különös élete, társadalmi szerveződése, munkamegosztása. Egyre többet olvastunk utána a témának, ismerős méhészekkel beszéltünk, és észre sem vettük, hogy egyre jobban bele mélyedtünk, olyannyira, hogy a hobby munka lett, ! majd az később hivatássá vált. Az ősz végére már öt méhcsaláddal teleltünk be, majd ezt az elkövetkezendő öt évben nagyon sok munkával és kitartással 220 családra szaporítottuk fel. 2010-ben már úgy éreztem, hogy ezt szeretném csinálni minden időmben, főállású őstermelő lettem, letettem a Méhész szakvizsgát, és jelenleg 250 méhcsaláddal méhészkedem ugyancsak ½ NB rakodó rendszerben. Magam gyártom a kaptárakat és kiegészítőket is. Ez az a kaptártípus az, amely felépítése és mérete miatt a legalkalmasabb különleges, kevés és jó minőségü méz termelésére. Termelési időszakban semmilyen vegyszert és antibiotikumot nem használok, így a méz teljesen tiszta eredeti formájában kerül Önhöz. Célom nem tömegtermelés, hanem a kiváló és bio minőségű méz előállítása.
Személyes átvétel Szakmár, Kalocsa, Kecskemét!  10kg feletti vásárlás esetén ingyenes kiszállítás a z ország egész területén!

Jelenlegi ára: 1 200 Ft
Az aukció vége: 2016-11-18 23:33 . Kék szőlős méz, termelői akácmézzel 250g! - Jelenlegi ára: 1 200 Ft

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése