2020. június 30., kedd

FÉG LG-LP "csőtörős" vagy "fix"légfegyverekhez csuklótőke-Feszítőkar csavar - Jelenlegi ára: 5 800 Ft

A képeken látható csuklótőke csavar, ami a FÉG által, speciálisan e célra gyártódott, a nebvezett LG 42y és LG52y-okhoz. (Természetesen az LP-, Lp2 és LP 42y és 52y-okhoz is alkalmas)Feleadata: a légfegyvercsőtőkéje e csavaron keresztül fordul "lé" és zár vissza a légtár tűzfalához. Kopása-törése előfordulhat, igy a csőfartömb(csőblokk)eltávolodhat a  légtár tűzfalától, minek eredménye lehet a kompressziócsökkenés, "félrehordás" vagy egyenetlen lövedéksebesség.
Szivós anyagból, nagy kopásállóságra(felület edzve-cementálva)készült, speciális illesztéssel közép tájon és M7-es menettel.
Fejkiképzése érintőre bemart, hogy a csőtőke csavar kiforgását egxy biztosító csavar beépítésével megakadályozza.
Keerskedelmi forgalomban már nem kapható. A gyártása 18 éve megszűnt  a gyárral együtt. A termék sem lőfegyver fődarabnak sem alkatrésznek nem minősülő szabadkereskedelmi forgalmú -és tartású "vasdarab"
Legyártatása sokkalta többe kerülne, mint  a kész gyári, mert a "fejrészét" marták, az illesztő felületet "köszörülték" palástköszörün, ami "tűrésezve" volt, majd edzették. Napjainkra ezek a munkálatok-esztergálás, marás, palástköszörülés megfizethetelen beavatkozások, ill. el sem tudják végezni a "szakik", továbbá sok utána járás blablabla
Ugyan ilyen megoldással rögzítődött a FÉG LG-14-15, LP  Ewlum tornádó stb.. Fx vagy "alsókaros" légfegyverek felhúzó-feszítőkar" eleme is, csak sokkal rövidebb kivitelben. az aukció egy db csavrra vonatkozik(a kettő különböző típushoz való "valamelyikre"

Jelenlegi ára: 5 800 Ft
Az aukció vége: 2020-07-01 03:50 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése