2020. január 30., csütörtök

Acetil L karnitin 500 mg (100db.) - Jelenlegi ára: 4 490 Ft

Adagolása:  Felnőtteknél egy (1) kapszulát naponta két-három alkalommal, lehetőleg üres gyomorra
Az ALC-t (acetil-L-karnitin) széles körben használják az élet minden területén, mivel pozitív hatással van az agyműködésre. Természetes, hogy agyi funkciókat stimuláló és memóriaromlást lassító szerepe miatt érdeklődést kelt mindazok között, akik már idősebbek. Ráadásul kiderült, hogy a sejtjeink számára elérhető energiamennyiséget növeli, és az immunrendszert is erősíti.
Az ALC, az L-karnitin acetil formája jóval hatásosabb lehet a zsírok izmokba történő szállításában, hogy ott aztán elégjenek – az elraktározás helyett. Azonban míg az L-karnitin súlycsökkentő kiegészítőként ismert, az ALC öregedésgátló hatásából fakadó népszerűsége messze felülmúlja súlycsökkentőként való használatát. Különösen előnyösnek bizonyult az öregedéssel összefüggő állapotromlások kezelésekor, pl. a memóriaromlás esetében.
Hogyan segíti elő a zsírvesztést:
A zsírt a sejtekbe szállítja, ahol az energiává ég el
Hogyan segíti elő az agyműködést:
A neurotranszmitterek aktivitásának növelésével stimulálja a koncentrációkésséget
Hogyan járul hozzá a hosszú élethez:
A szabadgyököket leküzdve lép fel az öregedés hatásai ellen
Egészségügyi előnyei
Az ALC hiánytünetei
Nincs ismert hiánytünete.
Felhasználási lehetőségek
Kutatások alapján az ALC a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:
Koncentrációs problémák
Skorbut
Alzheimer-kór
Parkinson-kór
Szívelégtelenség
Elmebaj
Depresszió
Herpesz
Szív-és érrendszeri megbetegedések
Részletes ismertetés
További tudnivalók
Az ALC (acetil-L-karnitin) egy természetes állapotában előforduló aminosavszerű összetevő, ami összekapcsolódott acetilsavból és L-karininből áll. A jelek szerint jóval hatékonyabban szívódik fel és hasznosul, mint párja, az L-karnitin.
Az L-karnitinhez hasonlóan, az ALC segít a zsírokat elszállítani a mitokondriumba, vagy a sejtek energiaközpontjába, így azok energiává égnek. Az ALC-t gyakran javasolják az energiaszint növelésére (különösen állóképességet igénylő eseményekkor), koleszterinszint csökkentésére, és a zsírégetés (közvetett) elősegítésére. Az oxigénhiány okozta károsodás megelőzésére – pl. mikor csak úgy kapkodunk a levegőért sprinteléskor – az ALC a szívet és a tüdőt is védi az állóképességi sporttevékenységek végzésekor.
Az agyműködés elősegítése
Az ALC mindazonáltal agyműködést fokozó, az öregedéssel összefüggő memóriaromlást lassító hatása folytán vált népszerűvé. Ezeket az előnyös hatásokat alapos kutatások támasztják alá. Egy olasz tudósok által végzett, Alberto Spagnioli által vezetett kutatás azt közölte, hogy ez az anyag 63 Alczheimer-kórban szenvedő beteg mentális leromlását állította meg. A páciensek az összes eredményüket tekintve javultak, beleértve a memóriateszteket és a fizikai állapotot.
Más, USA-beli és Európában végzett kutatások hasonló eredményeket produkáltak, és azt is kimutatták, hogy az ALC jelentősen csökkentheti a depressziót, javíthatja a kedélyállapotot, és jelentősen javíthatja a konstruktív gondolkodást, az éberséget és a reakcióidőt. Ezek a pozitív hatások a jelek szerint még akkor is kitartanak, mikor az ALC szedését már abbahagytuk; ebből következik, hogy nincs szükségünk folyamatos szedésére ahhoz, hogy mindig profitáljunk előnyös hatásaiból. A Life Extension Foundation igazság szerint az ALC kevesebb, mint 2 hónapig tartó szedését, majd utána 10 hónapig való szüneteltetését javasolja.
Hogy működik
A kutatók szerint az ALC megnöveli az agyba irányuló véráramlást, és stimulálja a neurotranszmitterek, vagy kémiai hírvivők aktivitását az agyban, így előzve meg a normális öregedési folyamatokkal együtt jelentkező változásokat az agysejtekben. Szintén kimutatták, hogy növeli az idegi növekedési faktort, és a kolin acetiltranszferáz enzim szintjét, melyek egyaránt szükségesek a normális agyműködéshez, beleértve a memóriát és a tanulási készséget.
Éljünk hosszabb, egészségesebb életet
Természetesen a korral nem csak a memória romlik, az ALC-nek pedig egy sor egyéb fontos funkciója is van. Például, az öregedéssel együtt jelentkező immunrendszerbeli gyengülést is megelőzi azzal, hogy a fehérvérsejtekben helyrehozza a sérült DNS-t. Néhány kutató állítása szerint testünk azon képességének leromlása, hogy helyrehozza a sérült DNS-t a fehérvérsejtekben, jelentős szerepet játszhat nem csak az Alzheimer, de még a Parkinson kór, és több más idegrendszeri károsodás kialakulásában is.
Az ALC-nek antioxidáns hatásai is vannak, ami azt jelenti, hogy minimalizálhatja a szövetek károsodását. Az öregedést sejtjeink energiatermelő részeinek elhasználódása is okozza, az ALC pedig a jelek szerint segít fiatalosan tartani a sejtekbeli energiaanyagcserét. Alapvetően azzal, hogy segít sejtjeinknek fiatalnak maradni, az ALC – legalábbis elméletileg – segít fiataloknak maradnunk.
Következtetés
Az ALC-nek sok csodálatos előnye van, különösen az agyi funkciók fokozásával kapcsolatosan. A kutatások minden bizonnyal folytatódnak ezzel a népszerű anyaggal kapcsolatosan. Addig is azonban egy ígéretes kiegészítőnek tűnik az agyi kapacitás fokozása és a hosszú élet elősegítése szempontjából.
Felhasználási javaslatok
Mennyiség
Nincsen napi ajánlott mennyiség (RDA) az ALC-re vonatkozóan, mindazonáltal 500mg napi 3 alkalommal hatékony lehet a fent említett előnyös hatások elérése érdekében.


Jelenlegi ára: 4 490 Ft
Az aukció vége: 2020-02-19 22:55 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése