2018. április 29., vasárnap

Egy eredeti ajándék. Legyen neked is telked a holdon. - Jelenlegi ára: 35 000 Ft

                                    EZ EGY EREDETI AJÁNDÉK!
Tartalma:
1. Hold-Alkotmány /Szabályok amelyeknek minden telektulajdonosnak alá kell vetnie magát/
2. Telek-Okirat / átadott telek fizikai leirása
3. Telek-térkép / az Ön tulajdonát képező telek elhelyezkedésének bemutatása/
4. Egy rövid történet melynek cime " Mi is került az ön tulajdonába? "
5. A " Tulajdonosi Nyilatkozat " másolata. Ez az a dokumentum, amelyet 1980-ban a tulajdonos sz Amerikai Eggyesült Államokba, a volt Szovjetúnióba és az ENSZ Közgyüléséhez.
6. Utazás a Naprendszerben 2. CD-rom
A doboz mérte:
40 cm x 30 x cm
A 3 db okirat külön-külön üvegezett képkeretben, mérete:
38 cm x 29 cm x 1 cm
Az ENSZ 1967-es űrmegállapodásának értelmében egyetlen kormány sem lehet Földön kívüli telek tulajdonosa. A dokumentum azonban nem említi a magánszemélyeket és vállalkozásokat. Ezt használta ki 1980-ban az amerikai Dennis Hope, aki az USA kormányirodájában benyújtotta igényét a Hold és a Naprendszer nyolc bolygójának és azok holdjainak területére. Kérését elfogadták, az üzlet bejött: eddig világszerte háromszázezer holdbirtokos – köztük két volt amerikai elnök – várja, hogy egyszer rátehesse a lábát saját telkére.
Mintegy kétszázötven híresség, közöttük az USA két egykori elnöke is azzal büszkélkedhet, hogy földön kívüli teleknek a tulajdonosa. Az eredeti Star Trek filmsorozat színészei közül már tizenöt, míg a NASA munkatársai közül harminc kapott kedvet ahhoz, hogy bolygónkon kívül vásároljon földterületet magának. Hárommillió parcellát térképeztek fel eddig a Holdon, de a vevők száma még nem érte el a háromszázezret. Aki szeretné ilyen furcsa ajándékkal meglepni szeretteit, ismerőseit kései karácsonyi ajándékként, most Magyarországon is megteheti az interneten keresztül – potom 49 ezer 900 forintért.
Húsz évvel ezelőtt a szemfüles Dennis Hope felkereste a San Francisco-i földhivatalt, és bejelentette igényét a Hold teljes felszínére, valamint a Naprendszer nyolc bolygójának és azok holdjainak egész területére (a Föld és a Nap így kimaradt). Nyilván őrültnek tartották egészen addig, amíg a hatóság el nem ismerte igényének jogosságát, az amerikai kormány pedig – állítólag – Hope tulajdonjogát. Ekkor alapították meg a Hold-nagykövetséget, amely azóta a Naprendszer planétáinak árusításával foglalkozik, 1996-tól már az interneten is.
Több mint háromszázezer büszke földön kívüli telektulajdonos van már, ebből a Holdon közel kétszázhetvenezer, míg a többiek már a Marsot kezdték felvásárolni. A boldog Hold-tulajdonosok három oklevelet kapnak telkükkel: a "Hold Okirat" a hivatalos tulajdonosi dokumentum, a Holdtérkép megmutatja, pontosan hol helyezkedik el a telek a Hold megvilágított oldalán. A Hold-alkotmány pedig tartalmazza a Hold-törvényeket, a tulajdonos jogait és a Nagyfőnöknek, a Hold teljhatalmú urának, Hope-nak a törvényeit. Minden okmányt pergamenszer? papírra nyomtatnak, mely alkalmas a bekeretezésre. A vevőkapcsolatok gondozását az USA haditengerészete segíti. Tőlük lehet megtudni, hogy van-e kráter a telek közelében, dobáltak-e rá arra járó űrhajósok coca-colás dobozokat. A haditengerészet a Clementine holdszonda segítségével megmutatja a telek radarral készített térképét: a hosszúsági és szélességi koordinátákat. Aki most gondolja meg magát, még nem késett le semmiről, hiszen a teljes térkép hárommillió parcellát jelez.


Jelenlegi ára: 35 000 Ft
Az aukció vége: 2018-05-06 06:49 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése