2015. július 28., kedd

Hawai rózsa - Plumeria rubra "red snow" - Jelenlegi ára: 300 Ft

HAWAI RÓZSA - Plumeria rubra
A licit 2 magra vonatkozik!
A trópusok egyik legimpozánsabb növénye a Plumeria rubra, melyet a köztudatban leginkább csak hawaii rózsaként emlegetnek. A növény valódi ékszere a csodálatos formájú, gazdag színvilágú és finom, érzékien lágy parfűm illatot árasztó virága, hiszen ebből készül a híres vendégváró hawaii rózsafűzér.
Úgy tartják, a különböző színekben pompázó virágok, mind más illatúak: jázmin, citrus, barack, gardénia
A növény gyorsan növekszik, dézsában tartva a megfelelő gondozás mellett, már 4-5 év alatt gigantikus méretet érhet el, ezzel kölcsönözve trópusi hangulatot teraszunknak, kertünknek.
Magvetése:
Az ültetés ideális időpontja tapasztalataim szerint az április-május hónap. A magvetéshez steril, laza, jó vízelvezetésű talajkeveréket állítok össze. A magokat a talajfelszínre helyezem és épp! en, hogy csak vékonyan takarom földdel, úgy hogy a kis szárnyai kilátszódjanak a talajból. Az így előkészített szaporító edényt, világos meleg helyre állítom (25 C) és a megfelelő páratartalom elérése érdekében lefedve tartom, a magok kikeléséig. Természetesen időnként a fedelet levéve gondoskodom a megfelelő szellőztetésről. Átlagban a csírázási idő egy-két hét, de egyes magoknál ez rövidebb, vagy éppen több időbe is telhet.  
Amikor a magok kikeltek a fedelet végleg eltávolítom, majd lassan beállítom, hogy a csemeték több fényt kapjanak, melyhez kissé szárazabb levegőt is biztosítok, és az öntözés gyakoriságát is csökkentem.
Gondozása:
Teleltetése álttalában fűtött helyen 15 C felett!
A téli időszakban teljesen lekopaszodik, áprilistól kezdődő erős napnak kitéve folyamatosan hozza hajtásait, ilyenkor bőséges öntözést igényel, a pangó vizet nem sze! reti. Megfelelő napos helyen nyár végén virágba borul. ! Jó tenyészhely számára a száraz, meleg, napsütötte védett balkon.
Felhívom a leendő vevők figyelmlét amennyiben a leütést követően 3 napon belül nem veszi fel velem a kacsolatot, illetve 7 munkanapon belül nem történik meg a tartozáskiegyenlítés a vásárlást tárgytalannak tekintem és negatív értékelést adok! Kérem ezen feltételeim tudomásulvételével licitáljon!!! Köszönöm


Jelenlegi ára: 300 Ft
Az aukció vége: 2015-08-18 17:21 . Hawai rózsa - Plumeria rubra "red snow" - Jelenlegi ára: 300 Ft

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése