2021. április 27., kedd

2db western könyv -Karl May - Az olajkirály, és Vadnyugati történetek - Jelenlegi ára: 1 400 Ft

Karl May - Az olajkirály -retró könyv 1972.
A May-regények megszokott színhelyén vagyunk, rövidesen az is kiderül, hogy sorra megérkeznek a korábbi regényekből jól ismert szereplők: Old Shatterhand és Winnetou, Bicegő Frank, Sam Hawkins és mások. A történet magva szélhámosság: egy bankárra rá akarnak sózni egy állítólagos olajlelőhelyet. A csalás majdnem sikerül, de csak majdnem, hiszen közbelép Old Shatterhand, a nagy igazságtevő. Két indián törzs és egy kivándorló társaság is érdekes szerepet játszik a történetben. Az izgalmas regényt Szinnai Tivadar átdolgozásában olvashatjuk.
Móra, Budapest, 1972
308 oldal, ragasztott puha táblás
Fordította: Szinnai Tivadar
Illusztrálta: Szecskó Tamás
-------------------------------
Kuczka Péter - Vadnyugati történetek -retró könyv 1985.
Eredeti, klasszikus vasnyugati történeteket tart kezében az olvasó. Ilyen írások a magyar könyvkiadás utóbbi néhány évtizedében csak elvétve jelentek meg, holott filmszínházaink számos jobb-rosszabb westernfilmet vetítenek általában nagy sikerrel. A műfaj jelentőségére utal, hogy szinte minden amerikai író megpróbálkozott vele Mark Twaintől mondjuk Hamingwayig. A történetek végül a jó és a rossz örök párviadalára egyszerűsödnek, a szerzők a jó oldalán állnak, az ő győzelmükben hisznek, ezzel és a szinte kötelező szerencsés befejezéssel (happy end) nyerik meg az olvasók millióit az egész világon.
A kötet említésre méltó érdekessége a westernballadákból és -dalokból álló, rövid válogatás, valamint a korabeli lapokból és újságokból összegyűjtött archív rajzok, metszetek, romantikus illusztrációk s nem utolsósorban a vadnyugati irodalom hagyományait elemző rövid, érdekes tanulmány Kuczka Péter tollából.
Kiadó: Kozmosz Könyvek, Budapest, 1985.
Terjedelem: 404 oldal
ISBN: 9632116569
Fordította: Damokos Katalin
------------------------
A képen látható állapotban
Személyes átvétel Sopronban
Szállítás ajánlott levél előre utalással, vagy Foxpostal
Kérem tekintse meg a többi termékeimet is.
Köszönöm


Jelenlegi ára: 1 400 Ft
Az aukció vége: 2021-04-28 02:42 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése