2020. március 24., kedd

Argentin szennacserje, fűszerillatú kasszia - Cassia corymbosa (syn. Senna corymbosa) - 10 db mag! - Jelenlegi ára: 750

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Cassia corymbosa (syn. Senna corymbosa) – Argentin szennacserje, fűszerillatú kasszia
10 db mag!
Egy méter magasra növő fás szárú cserje, amely hazánkban könnyen nevelhető edényes dísznövényként. Dél-Amerikai növény, amely Dél-Brazíliában, Uruguayban, ill. Argentína szomszédos részein őshonos. 2-3 cm átmérőjű aranysárga virágai tömegével képződnek a hajtáscsúcsokon, majd ezeket követik hosszúkás hüvelytermései.
Kedveli a tápanyagban gazdag, nedves talajokat, cserépben tartva az általános virágföld megfelelő számára. Fényigényes, közepes vízigényű növény. Szakirodalmi adatok alapján mínusz 8-10 fokig fagytűrő, de sajnos ezzel Magyarországon a szabadban nem boldogul, teleltetni kell hűvös 5-10 fokos, világos helyen, mérsékelt öntözés mellett. Esetleg, kísérletező kedvű kertbarátok az ország enyhébb telű régióiban, védett helyen, téli takarás mellett megpróbálkozhatnak a szabadban teleltetésével, de biztonsággal, csak fagymentes helyen tudjuk átteleltetni. Tavasztól őszig a kertbe kihelyezve gyakori öntözés mellett rengeteg virággal hálálja meg a gondoskodást.
A csírázás hőkezeléssel gyorsítható. A magokat vetés előtt kb. 90 fokos vízzel leforrázzuk, 10 másodpercig a forró vízben hagyjuk, majd langyos vízben 12-24 órán keresztül áztatjuk. Ezután vetjük el kb. fél centiméter mélyre, termőföld és homok keverékébe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 25 fok körül van, a hőkezelt magok csírázási ideje 2-4 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 750 Ft
Az aukció vége: 2020-04-13 23:37 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése