2019. szeptember 30., hétfő

Ecuadori rákollóvirág - Heliconia riopalenquensis - Egzotikus szépségű, ritka trópusi növény! 2 mag! - Jelenlegi ára: 40

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni.
Heliconia riopalenquensis – ecuadori rákollóvirág
2 db mag!
 A Heliconia riopalenquensis Ecuador trópusi esőerdőiben őshonos, 2-2, 5 méter magasra növő faj. Virágzata bókoló, a virágzati fellevelek vörösek, csúcsuk krémes sárga színű. Termése fénylő kék.
A rákollóvirágok egzotikus megjelenésű, melegigényes, trópusi növények. A banánok, papagájvirágok és a gyömbérfélék rokonai. A Föld trópusi-szubtrópusi területein elterjedt Heliconia nemzetség fajainak száma megközelíti a 200-at. Erős szárú, nagy leveleik is a banánok leveleire hasonlítanak, gyakran evező alakúak.
Meleg és páraigényes. Kedveli a félárnyékos, árnyékos fekvést, tűző napsütésnek ne tegyük ki. Igényli a nedves, tápanyagban gazdag, gyengén savanyú talajt. Nyáron tarthatjuk a szabadban, de fokozott fagyérzékenysége miatt télen fűtött helyiségben, lakásban teleltessük.
Az év bármely szakában vethető. A magokat vetés előtt 1-2 napig áztassuk szobahőmérsékletű vízben, de fontos, hogy a vizet naponta cseréljük ki. Ezután vetjük el kb. 1, 5 centiméter mélyre, tápanyagban gazdag, komposztos, savanyú talajba. Azért, hogy a gombás betegségeket megelőzzük, keverhetünk a talajba egy kevés gombaölőt is. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 25-28 fok körül van, a magok csírázási ideje 1-3 hónap.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2019-10-21 11:35 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése